Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Proiectelor Europene: Prin REACT-EU se vor acoperi în jur de 300 mil. euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat ieri, 20 ianuarie 2021, că ministerul pe care îl conduce va realoca în jur de 300 mil EUR pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare, potrivit agerpres. El a adăugat că suma menţionată este o estimare globală din acest moment: „Vom realoca din bani europeni daţi anul trecut pe alte urgenţe. Suntem în discuţie cu Ministerul Sănătăţii pentru a elabora nişte standarde de cost pentru aceste centre suplimentare”.

La finalul ședinței de guvern de ieri, ministrul Ghinea a explicat că de fapt acești bani vor fi alocați prin React-EU: „Aici vreau să fac o rectificare: banii pe vaccinare pe care i-am anunțat azi dimineață (n.r ieri) sunt pe un alt instrument care se numește ReactEU. Deci am găsit bani atât pentru partea de salarizare, cât și pe partea de organizare a centrelor”.

REACT-EU are ca scop atenuarea efectelor imediate ale crizei provocate de pandemia de COVID-19 în regiunile Uniunii. Pachetul de 47,5 miliarde euro a fost aprobat la 16 decembrie 2020.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 138