Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Soclul Monumentului „Wesselenyi” din Zalău, reabilitat prin fonduri europene

Primăria Municipiului Zalău a anunțat ieri, 14 ianuarie 2021, efectuarea recepției lucrărilor la obiectivul de investiții „Restaurare soclu la Monumentul Wesselenyi din Municipiul Zalău, inclus in lista monumentelor istorice emisă de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, cod: SJ-III-m-B-05151”, situat în Piața Iuliu Maniu.

Investiția cuprinde lucrări de restaurare și reabilitare a postamentului și în jurul acestuia și lucrări de restaurare și reabilitare a componentelor din piatră, iar valoarea investiției este de 445.079,06 lei.

Prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, Piața Iuliu Maniu urmează să între într-un amplu proces de reabilitare și modernizare - fântâna arteziană existentă va fi reabilitată, iar sistemul de iluminat public va fi realizat cu stâlpi de iluminat cu LED și sistem de telegestiune, iar pe stâlpi vor fi montate camere de supraveghere video. De asemenea, vor fi plantați arbori ornamentali, va fi amenajat spațiul verde și zona va fi dotată cu mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete, cișmele pentru apă și corpuri de iluminat public.

Conform comunicatului, proiectul se află la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru semnarea contractului de finanțare.

Sursa: Primăria Municipiului Zalău

Vizualizări: 69