Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POPAM: Ghidul pentru Măsura aferentă încetării temporare a activităților de pescuit, în consultare publică

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime a lansat ieri, 13 ianuarie 2021, varianta consultativă pentru Ghidul pentru Măsura I.9 – Încetarea temporară a activităților de pescuit.

Măsura I.9 se înscrie în obiectivul specific 4 Sporirea competitivităţii și a viabilităţii întreprinderilor din domeniul pescuitului, inclusiv a flotei costiere la scară mică, și îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă sau de lucru, al Priorității uniunii nr. 1 Promovarea pescuitului sustenabil din punctul de vedere al mediului, eficient din punctul de vedere al utilizării resurselor, inovator, competitiv şi bazat pe cunoaştere, din cadrul POPAM.

Solicitanții eligibili pentru accesarea fondurilor nerambursabile în cadrul acestei măsuri sunt proprietarii sau operatorii navelor sau ambarcațiunilor de pescuit și pescarii comerciali angajați, care au încetat temporar activitățile de pescuit între 1 februarie și 31 decembrie 2020 ca urmare a epidemiei de Covid-19.

Valoarea reducerii temporare a vânzărilor se calculează prin scăderea valorii vânzărilor realizate în perioada de referință în anul 2020 din media valorii veniturilor obținute în perioada de referință în anii 2017, 2018 și 2019.

Alocarea financiară pentru această măsură este precizată în anunțul de lansare a apelului. Contribuţia FEPAM în cadrul operaţiunii este de 75%, iar contribuţia publică naţională este de 25%

Descarcă Ghidul Solicitantului

Cetăţenii şi institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, pe adresa de e-mail ssc.ampop@madr.ro.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AM POPAM

Documente
Ghidul M I.9.pdf
Vizualizări: 125