Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

FRDS: Acces la finanțare 2020 - 9 proiecte aprobate pentru finanțare, în valoare de 235.000 euro

Fondul Român de Dezvoltare Socială a publicat ieri, 13 ianuarie 2021, lista proiectelor aprobate în cadrul apelului Acces la finanțare – 2020. Prin intermediul acestui apel, Programul Dezvoltare locală acordă fonduri autorităților locale, pentru elaborarea de documentații tehnice necesare realizării de investiții care să genereze dezvoltare locală și să contribuie la reducerea sărăciei la nivelul unor comunități dezavantajate.

Descarcă lista

Din cele 35 de proiecte depuse în cadrul apelului (în luna iulie 2020), doar 18 au îndeplinit condițiile necesare pentru a intra în etapa evaluării de conținut. Dintre acestea, doar 9 proiecte au fost aprobate pentru finanțare. Bugetul total al acestor proiecte este de cca. 235.000 de euro. Granturile aprobate variază între 10.000 și 40.000 de euro și vizează, din punct de vedere al obiectivului propus, pregătirea unor investiții necesare îmbunătățirii infrastructurii rutiere (în cazul a 3 proiecte), modernizării și construcției de poduri (două proiecte), facilitării accesului la educație, prin construirea și reabilitarea de școli și grădinițe (3 proiecte) și modernizarea infrastructurii medicale (un proiect). Odată cu finalizarea procesului de aprobare, cele 9 proiecte vor intra în etapa de contractare.

Din punct de vedere al distribuției pe arii geografice a intervențiilor, două dintre localitățile care vor beneficia de finanțare în cadrul apelului se află în județul Mureș, celelalte 7 localități fiind din județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dolj, Prahova și Suceava.

Conform comunicatului, finanțarea totală alocată acestuia în anul 2020 (în valoare de 815.152 de euro), nu se epuizează în urma aprobării celor 9 proiecte, iar FRDS intenționează să deschidă o ultimă rundă de finanțare în cadrul acestui apel, în luna martie 2021.

Sursa: FRDS

Vizualizări: 191