Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ce apeluri urmează să fie lansate în cadrul programului „Dezvoltare Locală“ finanțat din fonduri norvegiene

UPDATEApelul nr. 5 - Drepturile omului a fost lansat. Propunerile de proiecte pot fi depuse până la 9 aprilie 2021. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Schema de granturi mici Acces la finanțare și apelul nr. 5 - Drepturile omului din cadrul Programului Dezvoltare Locală, implementat de Fondul Român pentru Dezvoltare Socială, vor fi lansate în perioada ianuarie – februarie a acestui an, confom calendarului actualizat de FRDS.

Schema de granturi mici Acces la finanţare, cu un buget de 1.000.000 de euro, este destinată autorităţilor locale pentru a-şi spori capacitatea de a aplica pentru alte finanţări, respectiv pentru contractarea de servicii de asistenţă tehnică pentru elaborarea documentaţiei tehnice şi obţinerea aprobărilor legale necesare pentru investiţii/ măsuri care vizează dezvoltarea locală în comunităţi sărace/ izolate/marginalizate.

Schema de granturi mici ar urma să fie lansată în perioada ianuarie-februarie 2021, conform calendarului.

Apelul nr. 5 – Drepturile omului, cu un buget de 5.868.529 de euro, este adresat entităţilor publice de la nivel naţional, în vederea implementării recomandărilor emise de CEDO după anul 2015 privind drepturile persoanelor cu handicap, drepturile minorităţilor naţionale, drepturile deţinuţilor, drepturile copiilor şi drepturile femeilor în România.

Apelul ar urma să fie lansat în luna ianuarie 2021.

Totodată, apelul Intervenţii prioritare va fi lansat în acest an, perioada nefiind în prezent stabilită. Cu un buget de 1.647.059 de euro, prin apel se vor acorda fonduri pentru intervenţii de urgenţă în comunităţile de romi, care să vizeze îmbunătăţirea facilitaţilor sociale şi educaţionale pentru copii şi tineri, creşterea accesului la servicii de sănătate, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, facilitarea eliberării actelor de identitate, asigurarea suportului social şi juridic pentru victimele evacuărilor, promovarea schimburilor interculturale etc.

Reamintim că în prezent pot fi depuse propunerile de proiecte în cadrul rundei II aferente apelului Creșterea incluziunii și abilitarea romilor, lansat la 6 ianuarie 2021. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Tabel disponibil la 11.01.2021.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: FRDS

Vizualizări: 3132