Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Start-up-urile și artiștii pot aplica pentru finanțare de până la 80.000 euro pentru a aborda dezinformarea despre COVID-19!

MediaFutures, un nou centru de inovare a datelor, care reunește start-up-uri, IMM-uri și artiști pentru a rezolva din provocările industriei media, a anunțat primul său accelerator și programe de rezidență.

În următorii trei ani, MediaFutures va sprijini 51 de startup-uri și IMM-uri și 43 de artiști în trei apeluri deschise pentru aplicații, distribuind o sumă totală de 2,5 milioane euro.

Cele trei programe lansate sunt:

  • Artiști pentru mass-media - un program de ședere de șase luni pentru artiști cu un concept inovator de explorare a datelor și a tehnologiei și a impactului acesteia asupra persoanelor și societății;
  • Start-up-uri pentru cetățeni - un program Accelerator de șase luni pentru start-up-uri, pentru a construi un produs sau serviciu care încurajează modalități noi și semnificative de a interacționa cu conținutul media;
  • „Start-up întâlnește artistul” - un program mixt de șase luni de rezidență și accelerare pentru echipe de start-up-uri și artiști pentru a dezvolta în colaborare idei noi în jurul tehnologiei datelor și artelor.

Start-up-urile, IMM-urile și artiștii sunt invitați să aplice cu soluții la una dintre cele patru provocări, dintre care trei se concentrează pe răspunsul la dezinformare în jurul pandemiei coronavirusului:

  • Complexitatea virală - contabilizarea complexității coronavirusului prin alfabetizarea datelor;
  • Building Bridges- reintegrarea societății în comunități care au fost fragmentate de răspunsurile la coronavirus;
  • New Media-tors - reimaginarea și reconstruirea rolului mediatorilor pentru a combate dezinformarea în jurul coronavirusului;
  • Open Challenge - pentru proiecte care abordează probleme legate de dezinformare.

Termenul limită pentru înscriere este 28 ianuarie 2021.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Antonia Anton,

www.fonduri-sturcturale.ro

Vizualizări: 4458