Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproape 5 milioane euro investiții Regio pentru creșterea calității vieții cetățenilor din Mârșa-Avrig

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din localitatea Mârșa, orașul Avrig”, prin care, cu fonduri alocate prin Axa Prioritară 13 a Programului Operațional Regional 2014-2020, pentru sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, se va reabilita Liceul Tehnologic Mârșa, se va moderniza un spațiu urban în suprafață de peste 2 hectare și va fi realizată o pistă de biciclete în lungime de peste 2 km, între orașul Avrig și localitatea Mârșa.

Bugetul total al proiectului este de 24.095.776,80 lei, din care 22.712.943,51 lei (aproape 5 milioane euro, respectiv 98% din valoarea cheltuielilor eligibile) sunt sume nerambursabile alocate prin program. Diferența o constituie contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile, pentru finalizarea investițiilor până în ianuarie 2023.

Prin acest proiect se vor reabilita, moderniza și dota, cu echipamente didactice și IT complet noi, clădirile grădiniței, școlii generale și a sălii de sport din cadrul infrastructurii educaționale a Liceului Tehnologic din Mârșa. Lucrările vor include componente structurale și recompartimentări, acolo unde este cazul, dar și refacerea parțială sau totală instalațiilor electrice, sanitare, termice, inclusiv montarea de centrale termice noi. La clădirea grădiniței se va reabilita structura liftului în vederea montării unui nou lift montcharge pentru transport de alimente și se va monta o platformă elevatoare pentru persoane cu dizabilități, ce va face legătura dintre parter și primul etaj.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 91