Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Construcția unei săli de sport la Școala „Regele Ferdinand” din Sibiu, cu fonduri Regio

Agenția pentru Dezvoltare Centru a anunțat marți, 29 decembrie 2020, semnarea contractului aferent proiectului „Extindere corp școală și sală de sport la Școala Gimnazială Regele Ferdinand”, finanțat cu fonduri europene Regio.

Conform comunicatului, prin acest proiect, pe lângă extinderea și dotarea clădirii școlii și construcția sălii de sport propriu-zise, în clădirea acesteia din urmă vor fi amenajate vestiare, dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și depozitul pentru materiale sportive.

Acoperișul zonei de acces în sala de sport va fi amenajat ca terasă înierbată, iar întreaga curte a școlii va fi reamenajată. Se va reface toată suprafața asfaltată și se va moderniza canalizarea pluvială, iar la final se vor amenaja un teren de baschet și unul de handbal, în apropierea noii săli de sport, înconjurate de mici zone verzi, unde se vor planta arbori, se precizează în cererea de finanțare implementată de Primăria Sibiu.

Bugetul cererii de finanțare Regio pentru investițiile de la școala sibiană „Regele Ferdinand” are o valoare totală de 11.768.693,46 lei, din care suma nerambursabilă reprezintă 98% din cheltuielile eligibile, fiind în valoare de 11.533.319,09 lei, respectiv mai mult de 2,4 milioane euro, diferența de peste 235.000 lei fiind reprezentată de contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 323