Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

East European Border Siret- parc științific și tehnologic, cu finanțare Regio

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a anunțat ieri, 29 decembrie 2020, proiectul în valoare totala de 18,46 milioane lei, din care finanțare nerambursabila 9,11 milioane lei, prin care se va realiza construirea și dotarea cu echipamente a clădirii în care va funcționa parcul științific și tehnologic, obținerea acreditărilor și autorizațiilor necesare funcționării acestuia și elaborarea a două studii tehnice.

Conform comunicatului, construirea parcul științific și tehnologic East European Border Siret va propune o creștere cu cel puțin 100 a numărului de transferuri tehnologice realizate de PST în domeniile de specializare inteligentă.

Domeniile de interes ale proiectului vizează Tehnologia Informației și Comunicației (TIC), Bioeconomie, Mediu, Eco-nano-tehnologii, Sănătate și Turism, având cercetări în domeniul recuperării medicale, balneo-fizio-kineto-terapie, nutriție, dar și soluții TIC pentru Turism.

Acesta este demarat la inițiativa parteneriatului dintre Orașul Siret, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Județul Suceava și Industrial Park East European Border S.R.L., cu sprijinul unei finanțări Regio, prin Axa prioritară 1 - Promovarea transferului tehnologic.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 234