Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

E-bugetar: baza de date despre aprox. 1,3 milioane de angajaţi din sectorul public

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat ieri, 17 decembrie 2020, semnarea de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a contractului de finanţare a proiectului „Transparență și competență în sectorul public”, cod SIPOCA 870, implementat în parteneriat cu Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj - Napoca.

Valoarea totală a acestui proiect este de 12.221.760 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE este de 10.078.063,57 lei, iar valoarea cofinanţării eligibile este de 1.574.580,14 lei. Durata de implementare a activităţilor este de 24 de luni.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, iar prin intermediul acestuia se vor desfăşura activităţi care vor contribui la eficientizarea managementului resurselor umane și a sistemului funcției publice.

Prin proiect se vor realiza următoarele activităţi:

  • dezvoltarea Sistemului Electronic Național de Evidență a Ocupării în Sistemul Public – E-bugetar (SENEOSP);
  • pilotarea Concursului național pentru funcționarii publici;
  • instruirea a 7.500 de persoane în domeniile managementul resurselor umane și digitalizare.

O altă activitate a proiectului o reprezintă crearea și pilotarea Concursului Naţional: un proces transparent și incluziv de recrutare și selecție în administrația publică centrală pentru funcţionarii publici debutanți.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 359