Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parlamentul European a aprobat pachetul REACT-EU. Regiunile Uniunii Europene vor primi încă 47,5 miliarde euro pentru a combate efectele pandemiei

Parlamentul European a anunțat ieri, 16 decembrie 2020, aprobarea REACT-EU, un pachet de 47,5 miliarde euro pentru a atenua efectele imediate ale crizei provocate de pandemia de COVID-19 în regiunile Uniunii. Inițiativa a fost adoptată cu 654 de voturi pentru, 23 împotrivă și 17 abțineri.

Banii vor fi puși la dispoziție prin intermediul fondurilor structurale ale Uniunii. Pentru anul 2021 s-au alocat 37,5 miliarde euro, iar pentru 2022 10 miliarde euro.

Operațiunile prevăzute de REACT-EU sunt eligibile pentru finanțare cu efect retroactiv din 1 februarie 2020. Resursele pot fi utilizate până la sfârșitul anului 2023.

Țările Uniunii vor putea aloca o parte din bani Fondului social european, Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), inițiativei „Locuri de muncă pentru tineri” și programelor transfrontaliere (Interreg). Investițiile se vor concentra pe sectoarele cele mai afectate de consecințele economice ale pandemiei.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 152