Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte transfrontaliere de peste 42 milioane de euro, în derulare

Pe 11 decembrie 2020 a avut loc, în format virtual, cea de-a cincea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Reprezentanții celor opt state partenere au analizat stadiul contractării și implementării proiectelor, precum și resursele financiare disponibile în acest moment la nivelul Programului.

Până în prezent, în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, au fost contractate și se află în faza de implementare 53 de proiecte, cu o valoare totală de 42,5 milioane de euro (fonduri ENI). Ultimele 2 proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 2 milioane de euro (fonduri ENI), se află în faza de contractare.

Totodată, până în prezent, s-au făcut plăți de 24,4 milioane de euro (fonduri ENI) în cadrul Programului.

În urma discuțiilor din cadrul reuniunii, s-a agreat demararea contractării unui nou proiect aflat pe lista de rezervă a aplicațiilor selectate în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte și al cărui buget se încadrează în suma disponibilă în acest moment la nivelul Programului.

Participanții la reuniune au primit informații cu privire la măsurile adoptate de structurile de management ale programului pentru a facilita derularea activităților proiectelor, ținând cont de restricțiile în vigoare în toate cele opt țări. Printre cele mai importante măsuri adoptate în scopul sprijinirii beneficiarilor au fost extinderea termenelor pentru depunerea documentelor, posibilitatea ca acestea să fie depuse doar în format electronic, monitorizarea proiectelor prin intermediul mijloacelor electronice.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 156