Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Termen de depunere prelungit pentru propunerile de specializare inteligentă în cadrul apelului pentru constituirea portofoliului aferent RIS3 Nord-Est

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a anunțat ieri, 24 noiembrie 2020, prelungirea până pe 14 decembrie 2020 a termenului de depunere a propunerilor de proiecte de specializare inteligentă în cadrul Apelului pentru constituirea portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est.

Scopul acestui apel este de a constitui un portofoliu de propuneri de proiecte prioritare în domeniile de specializare inteligentă ale Regiunii Nord-Est și de a le sprijini pentru a fi implementate cu succes în perioada de programare 2021-2027, prin Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027, prin alte programe operaționale și fonduri publice disponibile la nivel național sau fonduri gestionate direct de Comisia Europeană, care sprijină dezvoltarea inovativă.

Context

Cu sprijinul reprezentanților mediului de afaceri, universităților, centrelor de cercetare, organizațiilor non-guvernamentale și entităților administrative teritoriale, în anul 2020, ADR Nord-Est a derulat cea de-a treia ediție a procesului de descoperire antreprenorială în Regiunea Nord-Est. Acest dialog structurat, a oferit participanților posibilitatea să evalueze provocările care împiedică dezvoltarea economică inovativă și să identifice oportunitățile ce pot contribui la valorificarea competențelor și avantajelor competitive pentru inducerea procesului de transformare economică. Astfel, au fost identificate oportunitati pentru specializarea Regiunii Nord-Est în următoarele domenii:

  • Agro-alimentar & industria lemnului
  • Energie
  • Mediu
  • TIC
  • Sănătate
  • Textile
  • Turism

Puteți transmite pe adresa de email adrnordest@adrnordest.ro o propunere de proiect de specializare inteligentă, completând „Fișa de proiect” până la data de 14 decembrie 2020.

Eventualele întrebări și solicitări de clarificări vor fi transmise la adresa de email info@adrnordest.ro.

Toate fișele de proiect depuse până la data de 14 decembrie 2020 vor parcurge o etapă de selecție, conform Grilei de evaluare. Fișele de proiect selectate vor fi analizate de către experți din cadrul ADR Nord-Est, în vederea identificării de potențiale surse de finanțare, în funcție de specificul ideii propuse. Validarea portofoliului de proiecte RIS3 Nord-Est se va realiza în decembrie 2020, conform comunicatului oficial.

Sursa: ADR NE

Vizualizări: 149