Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Încep plățile pe microgranturi!

În cadrul unei conferințe de presă susținută de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de astăzi, 18 noiembrie 2020, de la ora 13:00, Virgil Daniel Popescu, a oferit noi informații solicitanților microgranturilor, granturilor pentru capital de lucru, dar și detalii despre începerea procesului de înscriere pentru Măsura 3, granturile pentru investiții.

În ceea ce privește microgranturile, acesta a precizat că „astăzi, la ora la care vorbim, sunt peste 3000 de firme din măsura 1 evaluate, banii au plecat deja către agenții, sunt în contul agențiilor pentru IMM-uri și astăzi au fost plătite către bănci”. De asemenea, ministrul Virgil Popescu a menționat și faptul că mâine firmele vor primi în aplicația informatică folosită pentru depunere contractele de finanțare în format electronic. Beneficiarii vor descărca, semna electronic și încărca în aplicație contractele, iar „automat plățile se vor duce către bănci și într-o zi, două, vor avea banii în cont (n.r. beneficiari)”. Mâine, toate firmele care au fost evaluate vor primi notificare de accept și contractul. Acesta a declarat și faptul că, dacă în termen de 5 zile contractul nu este semnat de către beneficiari, „înseamnă că renunță la a mai beneficia de acest ajutor”, lucru valabil și pentru măsura 2. Înscrierile pentru microgranturi au început în data de 12 octombrie 2020 și s-au încheiat în data de 21 octombrie 2020, numărul total de aplicații depuse fiind de 29.250.

Săptămâna viitoare, după aprobarea din ședința de guvern a modificărilor la Ordonanța de Urgență nr.130/2020, „o să lansăm și măsura 3, măsura de investiții”, a adăugat ministrul. În ceea ce privește perioada în care se pot depune proiectele, acesta estimează că aplicația va fi deschisă pentru 90 de zile, iar evaluările vor fi efectuate lunar.

Un alt anunț important al ministrului Virgil Popescu este lansarea preînscrierilor, asemenea celor 3 măsuri, pentru programul Electric Up în aceeași aplicație, iar programul va fi lansat „în cursul acestei luni”. Proiectul Ghidului aferent programului este disponibil aici.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 3691