Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Klaus Iohannis: Vom prezenta Planul Național de Redresare și Reziliență public săptămâna viitoare

Vineri, 13 noiembrie 2020, președintele României a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, care este stadiul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit președintelui, proiectul este foarte aproape de finalizare și va fi prezentat public în cursul săptămânii viitoare:

Astăzi (n.r. vineri) am avut o discuție cu premierul, cu miniștrii de resort, pentru a găsi o formă foarte bună pentru ceea ce se numește Planul Național de Redresare și Reziliență. Este un plan amplu și vom avea peste 30 – atenție – 30 de miliarde de euro din fonduri europene, pentru a finanța măsurile din acest plan.

Suntem cu proiectul foarte aproape de finalizare, este o măsură foarte largă, care se referă și la reforme, și la măsuri de infrastructură, și la multe sectoare care trebuie să fie și modernizare, dar și redresate.

Vom prezenta acest Plan Național de Redresare și Reziliență public săptămâna viitoare, urmând să avem o dezbatere publică, pentru a putea îngloba toate opiniile care sunt pertinente, și atunci vom înainta planul la Bruxelles și în cursul anului viitor deja începem să finanțăm măsurile de redresare și de reziliență.”

Reamintim că în prezent se află în dezbatere publică un proiect de OUG pentru modificarea unor prevederi aferente ordonanței de urgență prin care PNRR este elaborat. Mai multe detalii aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Administrația Prezidențială

Vizualizări: 321