Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Mediului, despre Programul Casa Verde Fotovoltaice: Ghidul pentru lansarea sesiunii II este în pregătire

Ieri, 13 noiembrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în prezent se lucrează la ghidul pentru lansarea sesiunii nr. II aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice, în contextul în care, în luna octombrie, Ministerul Mediului a anunțat că noul ghid de finanțare va fi lansat în consultare publică.

Conform ministrului Fechet, lansarea nu a mai avut loc din cauza modului în care ghidul era redactat:

Administrația Fondului pentru Mediu, e adevărat că din 26.000 de aplicanți la primul program, din motive tehnice, din motive... adevărul este, de fapt, că a fost un ghid foarte prost scris. Am reușit și am deblocat acel program, deşi, în prima zi în minister, colegii mi-au spus că ar trebui anulat cu totul, pentru că e atât de greșit, încât e mai simplu să îl anulezi și să o iei de la capăt.”

Ministrul însă a anunțat că în prezent se lucrează la o formă simplificată a acestui ghid:

Le-am spus colegilor de la Fondul de Mediu că vreau un program simplu, un program fără să validăm sute de instalatori și fără să avem un mecanism foarte complicat. Vreau un voucher pe care să îl acordăm cetățenilor și în momentul în care vin cu dovada că au instalat panouri fotovoltaice pe casă, cu ce firmă vor ei, cu ce marcă de panouri vor ei, să aibă această libertate și în momentul în care fac dovada că le-au instalat să poată să beneficieze de decont. Colegii încă lucrează la această aplicație de finanțare. Am pornit foarte multe programe în ultima perioadă de la Fondul de Mediu, dar vă spun că este o prioritate a ministerului și sper să avem foarte rapid un nou ghid de la zero, total diferit de primul, prin care să finanțăm panouri fotovoltaice.”

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 327