Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțări pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat ieri, 12 noiembrie 2020, un proiect de OUG privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Schema se aplică producătorilor vitivinicoli care desfășoară activități pentru producerea strugurilor pentru vin, respectiv persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale.

Prin schemă se acordă un ajutor de stat sub formă de subvenție directă beneficiarilor prevăzuți mai sus, respectiv o subvenție egală cu echivalentul în lei a 500 euro/ha, dar nu mai mult decât echivalentul în lei a 100.000 euro pentru același beneficiar.

Bugetul schemei de ajutor de stat este de 59.500 mii lei, în baza prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2020.

Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanțe de urgență și 31 decembrie 2020.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la 31 decembrie 2020. Nu se acordă plăți ulterior datei de 31 decembrie 2020 dacă se constată că acestea nu au putut fi efectuate din cauze imputabile beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la Agenția de Plăți și Intervenție pentru

Descarcă proiectul de OUG

Opiniile/propunerile/sugestiile pot fi transmise în termen de 10 zile de la data publicării (n.r 12 noiembrie) pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MADR

Vizualizări: 208