Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul are în pregătire o schemă de ajutor de stat pentru industria ospitalității care să compenseze un procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri aferente anului 2020

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat ieri, 9 noiembrie 2020, o nouă formă de sprijin, special destinată industriei ospitalității, care ar putea contribui la diminuarea impactul negativ cauzat de pandemia cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, se dorește implementarea unei scheme de ajutor de stat, aplicate și în alte țări europene, care să compenseze un procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri aferente anului 2020, raportat la 2019.

În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanții asociațiilor profesionale din industria ospitalității, am discutat despre o schemă de ajutor de stat, utilizată în alte câteva țări europene. Mai exact, este vorba de compensarea unui procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019. La ora actuală am format o echipă de lucru pentru această schema de ajutor de stat. Sper ca până la sfârșitul săptămânii să o putem finaliza și aproba, astfel încât săptămâna următoare să o trimitem la Comisia Europeană. Subliniez că orice schema de ajutor trebuie aprobată la nivel european, iar în acest caz va fi, probabil, mai simplu, în condițiile în care s-au acceptat astfel de scheme și în alte țări. Imediat vom obține aprobarea, ne propunem să adoptăm Ordonanța de Urgență, pentru a putea să o punem în practică”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: Facebook | Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri  

Vizualizări: 1561