Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Asociația Consultanților din România cere autorităților predictibilitate în lansarea granturilor pentru investiții și modificarea criteriilor de departajare

AMCOR (Asociația Consultanților în Management din România) a transmis la finalul săptămânii trecute un nou mesaj către autorități cu privire la  granturile de investiții, cea de-a treia măsura dintre cele 3 prevăzute pe OUG 130 pentru sprijinirea mediului de afaceri în contextul COVID.

Organizația solicită, în primul rând, predictibilitate în lansarea liniei de granturi pentru investiții: „Nesiguranța însoțește zi de zi planurile fiecăruia dintre potențialii beneficiari ai ajutorului pentru investiții, așa cum a însoțit planurile și proiectele celor mai bine de 50.000 de IMM-uri care au ales să și le realizeze prin intermediul măsurilor pentru capital de lucru [...] Decizia rațională și informată a antreprenorului este greu posibilă în lipsa predictibilității. Mediul economic își diminuează performanța în lipsa acesteia, într-o perioadă în care restabilirea performanței este cheia supraviețuirii business-ului multor firme”, se arată în comunicatul AMCOR.

De asemenea, se solicită:

  • Eliminarea criteriului privind ordinea depunerii proiectelor dintre cele 3 criterii de departajare a proiectelor cu punctaje egale.

AMCOR solicită și schimbarea celui de-al doilea criteriu cu un altul legat de performanța economică istorică a întreprinderii (ex. rata profitului din exploatare în 2019) și nu de dimensiunea acesteia (volumul cifrei de afaceri fiind un indicator cantitativ, nu calitativ).

  • Deschiderea accesului în aplicație cu posibilitatea creării ciornelor de proiect înainte de începerea efectivă a depunerii, precum și publicarea din timp a listelor complete de documente necesare pentru depunere, a modului de calcul, a input-urilor complete și a machetelor/modelelor financiare necesare calculului oricăror indicatori bazați pe previziuni economice.

Textul integral al comunicatului poate fi consultat integral aici.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1540