Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Întregul cartier Örkö din Sfântu Gheorghe va beneficia de extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă și menajeră prin fonduri europene

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a anunțat vineri, 30 octombrie 2020, semnarea proiectului integrat prin care municipalitatea din Sfântu Gheorghe dorește să investească fonduri europene pentru modernizarea unui întreg cartier din partea de nord-vest a orașului.

Valoarea totală a investițiilor pentru „Extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă și de canalizare menajeră în zonele marginalizate ale cartierului Örkő” este de aproape 2,1 milioane lei, care se adaugă investițiilor atrase în municipiul reședință al județului Covasna, prin programul REGIO 2014-2020, ce se cifrează astfel la aproximativ 10 milioane euro. De această dată, fondurile europene nerambursabile atrase pentru finanțarea acestor obiective menționate în Strategia Locală de Dezvoltare Durabilă sunt derulate în cadrul Priorității de Investiții 4.3, ce vizează regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane, prin Axa Prioritară 4 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul își propune atragerea de fonduri europene pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă și extinderea rețelei de canalizare menajeră, cu scopul îmbunătățirii mediului urban, a revitalizării cartierului, orașului, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Lucrările se vor finaliza peste doi ani, la sfârșitul anului 2022.

În cadrul proiectului se previzionează extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă cu 220 buc branșamente noi de apă – din totalul celor 370 de gospodării nebranșate la rețeaua de apă potabilă – fiecare dintre aceste noi branșamente fiind dotate cu cămin apometru și contor. Lungimea rețelei de alimentare cu apă potabilă propusă prin prezentul proiect este de 1.889 metri. În plus, se va extinde și rețeaua de canalizare menajeră, pentru a înlesni racordarea celor 402 gospodării existente. Se vor realizat 120 racorduri prin țeavă PVC, 120 cămine suplimentare și 60 cămine de spălare pe traseul extinderii rețelei. Lungimea rețelei de canalizare menajeră propusă prin prezentul proiect este de 1.585 metri.

Bugetul întregului proiect este de 2.091.569,57 lei, din care peste 1.86 milioane lei (adică aproximativ 390 mii euro) sunt fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 160