Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCA lansează în consultare publică 2 ghiduri pentru consolidarea capacității ONG-urilor

AM POCA a lansat ieri, 29 octombrie 2020, spre consultare publică, în cadrul Obiectivului Specific 2.1: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, Ghidul solicitantului pentru CP 14/2020 (MySMIS: POCA/659/2/1), Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local, împreună cu anexele acestuia, atât pentru regiunile mai puțin dezvoltate, cât și pentru regiunea mai dezvoltată București-Ilfov.

În cadrul acestui apel sunt susținute acțiuni de consolidarea capacității interne, în vederea atragerii și menținerii de membri și/sau voluntari, îmbunătățirea capacității acestora de a-și extinde aria de intervenție și de a multiplica activitățile cu impact pozitiv, precum și inițiative care își propun creșterea implicării cetățenilor în comunitate și în procesul de luare a deciziilor (cetățenie activă), oferind tuturor vârstelor și grupurilor sociale oportunitatea de a se implica în acțiuni voluntare, inițiative care contribuie la promovarea și respectarea valorilor democratice și a drepturilor omului.

Solicitanții eligibili sunt:

  • ONG-uri;
  • Parteneri sociali (organizații sindicale, organizații patronale, precum și formele de asociere ale acestora cu personalitate juridică).

Parteneri (asociați) sunt: unități administrativ-teritoriale (județe, municipii) din regiunile mai puțin dezvoltate, respectiv unități administrativ-teritoriale: județul Ilfov, municipiul București și sectoarele municipiului București.

Alți parteneri implicați în implementarea proiectului:

  • ONG-uri;
  • Parteneri sociali (organizații sindicale, organizații patronale, precum și formele de asociere

Apelul dedicat regiunilor mai puțin dezvoltate face parte din mecanismul competitiv și are o alocare financiară eligibilă orientativă de 17.000.000,00 lei.

Valoarea eligibilă minimă și maximă a proiectului va fi stabilită în funcție de rezultatele la care acesta contribuie, respectiv:

  • valoare minimă eligibilă aferentă unui proiect: 150.000,00 lei,
  • valoare maximă eligibilă aferentă unui proiect:  425.000,00 lei.

Descarcă ghidul pentru regiunile mai puțin dezvoltate

Pentru regiunea mai dezvoltată București-Ilfov, alocarea financiară eligibilă orientativă este de 4.250.000,00 lei.

Valoarea eligibilă minimă și maximă a proiectului va fi stabilită în funcție de rezultatele la care acesta contribuie, respectiv:

  • valoare minimă eligibilă aferentă unui proiect: 150.000,00 lei,
  • valoare maximă eligibilă aferentă unui proiect:   425.000,00 lei.

Descarcă ghidul pentru regiunea mai dezvoltată București-Ilfov

Opiniile și contribuțiile părților interesate pot fi transmise aici, până la data de 9 noiembrie 2020, ora 17:00.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AM POCA

Vizualizări: 2083