Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Politica de coeziune a UE investește peste 145 de milioane de euro în îmbunătățirea legăturilor de transport din România

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 28 octombrie 2020, o investiție de peste 145 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a finanța construcția unei șosele de centură de 31 km în jurul orașului Bacău.

Proiectul va devia traficul de tranzit și vehiculele grele de marfă în afara orașului, reducând astfel accidentele, congestionarea și poluarea. Șoseaua de centură reprezintă o verigă a marii artere de transport care leagă Ploieștiul de Siret și face parte din rețeaua centrală TEN-T.

Proiectul va crea locuri de muncă, iar utilizatorii noului drum vor beneficia de economii de timp, de costuri reduse de funcționare a vehiculelor și de niveluri mai ridicate de siguranță. De asemenea, poliția, paramedicii și pompierii vor putea interveni mai rapid în situațiile de urgență. În fine, scăderea nivelului de congestionare va contribui la reducerea zgomotului și a poluării atmosferice produse de trafic.

Se preconizează că proiectul va fi funcțional începând din luna septembrie 2021.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în României

Vizualizări: 61