Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ce presupune dezvoltarea urbană durabilă și care sunt cele șase elemente fundamentale ale acesteia: O nouă serie de seminarii organizate de Urban Development Network

Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a anunțat ieri, 26 octombrie 2020, faptul că în datele de 3, 9, 13, 17, 19 și 25 noiembrie 2020 Rețeaua pentru Dezvoltare Urbană (Urban Development Network - UDN) organizează seminarii online privind cele șase elemente fundamentale necesare pentru dezvoltarea urbană durabilă.

Pentru perioada 2021-27, Comisia Europeană propune o dimensiune urbană și teritorială mai puternică, făcând fondurile structurale și de investiții europene și mai relevante pentru punerea în aplicare a strategiilor urbane integrate, în care integrarea înseamnă politică multisectorială, guvernare pe mai multe niveluri și cu implicarea mai multor părți interesate, și procese multi-teritoriale conduse de comunitate.

Acest lucru cere o mai bună înțelegere a modului în care abordarea UE în ceea ce privește dezvoltarea urbană este interpretată atunci când este pusă în practică, precum și clarificarea aspectelor metodologice care trebuie aplicate.

Seminariile web UDN oferă informații de la factorii de decizie politică și experți invitați cu privire la modul de abordare a principalelor provocări cu care se confruntă administrația publică atunci când proiectează și implementează strategii de dezvoltare urbană durabilă, susținute de politica de coeziune. Acestea se bazează pe constatările Manualului de strategii de dezvoltare urbană durabilă publicat de Centrul Comun de Cercetare în colaborare cu DG REGIO.

Urmând structura Manualului, seminariile web UDN vor fi compuse din șase sesiuni, fiecare concentrându-se pe unul dintre elementele de bază ale abordării integrate a UE pentru dezvoltarea urbană și anume: dimensiunea strategică, concentrarea teritorială, guvernanța, integrarea intersectorială, sursele de finanțare și finanțarea propriu-zisă și monitorizarea.

Formularul de înscrieri e disponibil aici.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 291