Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Vest a lansat în consultare publică Ghidul pentru pregătirea proiectelor în domeniile de specializare inteligentă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat vineri, 23 octombrie 2020, în consultare publică, „Ghidul Simplificat al Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor din Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 destinate pregătirii proiectelor în domeniul specializării inteligente din Regiunea Vest”.

Prin acest apel de proiecte se finanțează elaborarea documentațiilor tehnico-economice aferente unor proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare și transfer tehnologic din domeniile de specializare inteligentă ale Regiunii Vest care au și componentă de infrastructură.

Alocarea Regiunii Vest pentru acest apel de proiecte este de 4.024.609,45 lei.

Un solicitant poate beneficia de sprijin nerambursabil pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice în valoare de maximum 3% din valoarea estimată a investiției, dar nu mai mult de 200.000 EUR, cu respectarea regulilor privind ajutorul de minimis, reglementat prin Ordinul MFE nr. 894/03.08.2020.

Entitățile care pot beneficia de sprijin prin intermediul acestui apel sunt:

  • institutele de cercetare, ONG-urile, alte entități publice sau private de cercetare-dezvoltare-inovare, microîntreprinderile și/ sau întreprinderile mici, mijlocii și mari (individual sau în parteneriat);
  • unitățile administrativ-teritoriale, doar în calitate de membru-partener cu universități, institute de cercetare, ONG, alte entități publice sau private de cercetare-dezvoltare-inovare, microîntreprinderi/ întreprinderi mici, mijlocii și mari, universități.

Pentru a aplica în cadrul acestui apel de proiecte, solicitanții de finanțare trebuie să depună o fișă de proiect care să respecte toate criteriile de eligibilitate menționate în cadrul ghidului. Solicitanții pot depune o singură fișă de proiect, indiferent dacă proiectul este depus în calitate de beneficiar unic sau de lider/ partener.

Beneficiarii documentațiilor pentru care se va acorda sprijin financiar vor avea obligația de a de a depune și proiectul de investiții, în condițiile stabilite pentru perioada de programare 2021-2027.

Descarcă documentul

Observațiile și propunerile pot fi trimise prin e-mail, la adresa pregatireproiecte@adrvest.ro, până în data de 02 noiembrie 2020.

Vizualizări: 839