Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Memorandum pentru redeschiderea apelului de proiecte din fonduri europene pentru realizarea de unități medicale mobile, adoptat de Executiv!

În cadrul ședinței de guvern de ieri, 22 octombrie 2020, a fost adoptat un memorandum cu tema: Necesitatea redeschiderii apelului de proiecte „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, pentru acțiuni de tip B - Crearea unor capabilități medicale mobile / formațiuni medicale mobile de diagnostic și tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19 / spitale modulare rol 1, 2 și 3 / containere de logistică medicală, în cadrul POIM.

Conform declarațiilor șefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, prin acest memorandum se va aloca o sumă suplimentară de 62 de milioane de euro pentru crearea de capacități medicale mobile și containere de logistică medicală în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Din acest buget suplimentar de 62 de milioane de euro, 32 de milioane de euro vor fi alocate către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar diferența de 30 de milioane de euro vor fi alocate pentru realizarea de astfel de capacități medicale mobile la nivelul unor spitale de urgență județene din mai multe zone din țară”, a continuat acesta.

Apelul a fost lansat în data de 15 mai 2020, iar în data de 14 august 2020 a fost anunțată majorarea limitei de supracontractare la 700 de milioane de euro. În momentul lansării, bugetul alocat a fost de 350 milioane euro.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 442