Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Turismul – Domeniul de specializare inteligentă”, tema noului focus grup marca ADR Centru

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a anunțat o nouă întâlnire online de tip focus grup cu tema ,,Turismul – domeniu de specializare inteligentă”, care va fi organizată în data de 21 octombrie 2020, începând cu ora 10:00 în platforma online Webex.

Conform comunicatului oficial, ADR Centru a demarat elaborarea noii versiuni a Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru, document esenţial în delimitarea cadrului de utilizare a sumelor alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regională în perioada 2021 – 2027. Viitoarea Strategie de Specializare Inteligentă Regională va determina tipurile de activităţi economice eligibile la nivel de cod CAEN în materie de Cercetare Dezvoltare Inovare şi Transfer Tehnologic în Regiunea Centru pentru toate programele operaţionale care vor fi finanţate din FEDR, precum şi sectoarele economiei regionale care vor avea acces la sprijin pentru investiţii comerciale, industriale şi de servicii. De asemenea, viitoarea Strategie de Specializare Inteligentă Regională va contribui la definirea ariilor / domeniilor / nişelor de specializare naţionale care vor fi cuprinse în Strategia Naţională de Cercetare Dezvoltare Inovare şi Specializare Inteligentă.

Obiectivul întâlnirilor online de descoperire antreprenorială este identificarea de nişe orientate spre inovare (tehnologică sau non-tehnologică) în silvicultură, industria lemnului şi a mobilei, în special prin valorificarea atu-urilor regionale şi a preocupărilor actorilor regionali, care ar putea forma o masă critică şi care necesită politici şi instrumente de finanţare asociate specializării inteligente. Concluziile discuţiilor vor fi preluate în Strategia Regională de Specializare Inteligentă şi vor contribui la fundamentarea viitoarelor proiecte ce urmează să fie finanţate până în 2027.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Formularul de înscriere este disponibil aici.

Persoana de contact: Marius Duca, expert în Departamentul de Politici Regionale al ADR Centru, email: marius.duca@adrcentru.ro.  

Detaliile tehnice cu privire la modul de conectare în aplicaţia de conferinţă vor fi comunicate în timp util persoanelor care vor confirma participarea la această întâlnire.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 188