Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Fondurilor Europene caută entități publice sau private interesate de domeniul inovării sociale

Ministerul Fondurilor Europene, în calitatea sa de autoritate națională de management pentru Fondul Social European și membru din partea României al Comitetului FSE, a anunțat astăzi, 15 octombrie 2020, lansarea apelului Centre nationale pentru inovare sociala în cadrul Programului European pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (European Programme for Employment and Social Innovation – EaSI) finanțat prin asistența tehnică a Comisiei Europene în cadrul Fondului Social European.

Informații detaliate privind apelul de proiecte Centre de competență pentru inovare socială se găsesc în ghidul Comisiei Europene disponibil aici.

Aplicanții eligibili sunt consorții care, pentru fiecare Stat Membru EU, trebuie să includă cel puțin o autoritate de management pentru Fondul Social European sau o entitate (publică sau privată) care primește din partea autorității naționale de management pentru Fondul Social European confirmarea că este recunoscută ca centru (parte a centrului) național de competență pentru inovare socială.

În vederea selectării unei entitați (publică sau privată), Ministerul Fondurilor Europene invită organizațiile interesate să își exprime interesul, prin completarea formularului de intenție și transmiterea acestuia, împreună cu documentele justificative, pe adresa de e-mail inovaresociala@mfe.gov.ro.

Conform MFE, în cadrul acestui proces va fi selectată o singură entitate, care va aplica pentru proiectele de tip A, în cadrul apelului de proiecte al Comisiei Europene Centre de competență pentru inovare socială.

Termenul limită de transmitere a candidaturilor este 26 octombrie 2020. Candidaturile transmise după data limită specificată mai sus nu vor fi evaluate.

În cadrul procesului de selecție, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional „Capital Uman” 2014-2020, în calitatea sa de autoritate națională de management pentru Fondul Social European va avea în vedere Procedura de selecție a entității care primește din partea autorității naționale de management pentru Fondul Social European confirmarea că este recunoscută ca centru (parte a centrului) național de competență pentru inovare socială din partea României.

Sursa: MFE

Vizualizări: 269