Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Universitățile pot aplica în Programul de dezvoltare a leadership-ului din cadrul proiectului LOTUS!

Asociaţia Universităţilor Europene a anunțat deschiderea înscrierilor în Programul de dezvoltare a leadership-ului în cadrul proiectului LOTUS (Leadership and Organisation for Teaching and Learning at European Universities), finanțat de Erasmus+.

Programul de dezvoltare a leadership-ului va oferi instituțiilor europene de învățământ superior o oportunitate de a aborda provocările cheie în învățare și predare cu care se confruntă în prezent, prin încurajarea consolidării capacităților în implementarea abordărilor sistematice de îmbunătățire a învățării și predării.

În cadrul acestui apel, 20-30 de instituții europene de învățământ superior vor fi selectate pentru a participa la activități de învățare, pe baza propriilor lor priorități instituționale în învățare și predare.

Programul de dezvoltare a leadership-ului va începe cu un atelier de inițiere în ianuarie 2021 și va dura până în octombrie 2021. În această perioadă, instituțiile participante vor lucra la propria lor implementare și vor schimba planurile de management al învățării și predării. De asemenea, aceștia vor face schimburi cu instituțiile colegii într-o abordare de rezolvare a problemelor și vor obține o viziune comparativă a soluțiilor propuse de diferite instituții din Europa la probleme și provocări similare.

Cine poate aplica?

Instituții europene de învățământ superior de diferite tipuri (universități, colegii universitare, muzică școli etc.) sunt invitate să aplice dacă:

  • În prezent, se află în proces de implementare a schimbărilor din strategia lor instituțională în învățare și predare
  • Sunt situate într-o țară din Spațiul European de Învățământ Superior

Termenul limită pentru participare este 2 noiembrie 2020, iar înscrierile se fac aici.

Pentru mai multe detalii despre apel, click aici

Context

Proiectul LOTUS își propune să contribuie la consolidarea capacităților și la gestionarea strategică a schimbărilor pentru învățare și predare în instituțiile de învățământ superior din Europa. Proiectul își propune, de asemenea, să discute și să demonstreze potențialul diferiților actori (ministere, asociații universitare, sindicatele studenților și personalului etc.) pentru a sprijini transformarea și inovarea în învățare și predare.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 306