Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Freedom House Romania: No hate – Concurs pentru jurnaliștii care scriu despre comunitatea romă

Freedom House România, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, a anunțat joi, 8 octombrie 2020, lansarea proiectul No hate - Redactarea incluzivă a articolelor despre romi în perioada pandemiei COVID-19. Proiectul este derulat de Freedom House Romania, în parteneriat cu Agenția Împreună, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a crește receptivitatea jurnaliștilor față de tema drepturilor omului și a minorităților, cu accent pe minoritatea romă.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2020 și va include două webinarii și un concurs. Webinariile vor aborda tematica istoriei comunității rome în România, caracteristicile socio-demografice ale romilor și practicile de redactare incluzivă privind comunitatea romă. Concursul se adresează jurnaliștilor din presa scrisă, radio și TV din România, și constă în redactarea de articole despre comunitatea romă.

În urma concursului, vor fi selectați 10 jurnaliști ale căror proiecte editoriale vor fi remunerate cu câte 200 de euro.

Jurnaliștii interesați se pot înscrie până la data de 13 octombrie (inclusiv), la adresa de e-mail office@freedomhouse.ro prin trimiterea unui CV și a unui articol scris sau a unei idei de reportaj pe care doresc să o elaboreze despre comunitatea romă, cu menționarea explicită în subiectul e-mail-ului - Înscriere [prenume] [nume] No Hate.

Sursa: Facebook | Freedom House Romania

Vizualizări: 117