Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Platforma Națională de Bune Practici pentru Romi dă startul celei de-a doua serii de ateliere regionale

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat ieri, 7 octombrie, prin Punctul Național de Contact pentru Romi, derularea celei de-a doua serii de ateliere regionale în cadrul proiectului „Platforma Națională de Bune Practici pentru Romi”. Cu acoperire națională, atelierele se vor desfășura între 05 octombrie și 29 octombrie în următoarele regiuni:

  • în București pentru regiunea de dezvoltare București-Ilfov;
  • în Târgoviște pentru regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia;
  • în Brăila pentru regiunea de dezvoltare Sud-Est;
  • în Craiova pentru regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia;
  • în Cluj-Napoca pentru regiunea de dezvoltare Nord-Vest;
  • în Alba Iulia pentru regiunea de dezvoltare Centru;
  • în Piatra-Neamț pentru regiunea de dezvoltare Nord-Est;
  • în Timișoara pentru regiunea de dezvoltare Vest.

Atelierele vor fi susținute de formatori autorizați, cu experiență în domeniu și se vor desfășura utilizând metoda spațiului deschis.

În prima serie de ateliere accentul a fost pus pe identificarea nevoilor si problemelor cu care se confruntă comunitățile cu romi. Seria a doua se axează pe analizarea studiilor de caz primite de la participanții prezenți în cadrul primei serii de ateliere, precum și pe identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor din comunitățile cu populație romă. Astfel, se urmărește facilitarea schimbului de experiențe la nivel local, regional și național cu scopul promovării exemplelor de bună practică și a posibilelor soluții pentru rezolvarea problemelor din comunitățile cu populație romă. Rezultatele atelierelor vor servi la fundamentarea politicilor publice ce au ca obiectiv principal dezvoltarea și îmbunătățirea situației romilor atât la nivel comunitar, cât și la nivelul întregii țări.

Proiectul „Platforma națională de bune practici pentru romi” este cofinanțat de către Comisia Europeană – Direcția Generală Justiție și Consumatori prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014-2020 (grantul JUST/2015/RDIS/AG/NRP2/8727) și are o valoare de 65.000 euro.

Persoane de contact:

Sia Săraru / 0745.088.484 / sia.sararu@mfe.gov.ro

Diana Elena Dragomir / 0731.747.473 / diana.dragomir@mfe.gov.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 174