Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contracte în valoare de 2,8 milioane de euro semnate, în ultima săptămână, în cadrul Programului România-Republica Moldova

În cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, au fost semnate, în ultima săptămână, contracte  de tip SOFT, în valoare de 2,8 milioane de euro, care vor fi derulate de beneficiari din România, împreună cu parteneri din Republica Moldova.

 

Contractele semnate vizează domeniile cercetării, educației și medical. Specificul acestor proiecte constă în cooperarea între partenerii din cele două state, precum și în beneficiile comune, pentru comunitățile de pe ambele părți ale frontierei româno-moldovene.

Până în prezent, au fost semnate 43 de contracte, în valoare de 8,6 milioane euro, pentru proiecte de tip SOFT, care vizează creșterea calității educației și facilitarea accesului tinerilor pe piața muncii, promovarea tradițiilor locale și creșterea potențialului turistic al comunităților din zona de frontieră, prevenirea dezastrelor naturale și dezvoltarea de proceduri comune de răspuns în cazul situațiilor de urgență, modernizarea serviciilor de sănătate în aria programului.

Context

Programul finanțează investiții de tip SOFT (proiecte care nu includ componenta de infrastructură sau au o componentă de infrastructură mai mică de 1 milion de euro pe proiect) și proiecte de tip HARD (proiecte care au o componentă de infrastructură mai mare de 1 milion de euro pe proiect).

În perioada imediat următoare, Autoritatea de Management va începe contractarea proiectelor care vor derula investiții în infrastructură de peste 1 milion de euro/proiect.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 77