Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: S-a prelungit perioada de implementare pentru contractele care vor expira în luna octombrie 2020

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a emis Instrucțiunea nr. 173/15.09.2020, care reglementează noi acțiuni AM/OI de sprijin pentru proiecte în perioada aplicării măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronovirus.

Instrucțiunea prevede următoarele:

  • Prevederile articolului I din Instrucțiunea nr. 142/18.03.2020 sunt aplicabile și pentru proiectele care se finalizează în cursul lunii octombrie 2020 și pentru care s-au inițiat/se inițiază în MYSMIS, până la sfârșitul perioadei de implementare, solicitări de încheiere a unor acte adiționale de prelungire. Astfel, acordul MLPDA pentru prelungirea perioadei de implementare a acestor proiecte se consideră dat prin emiterea Instrucțiunii, cu durata solicitată de beneficiari, dar în limita prevăzută de Program – 31.12.2023 și a celei aplicabile PI aferente proiectului în speță. Fac obiectul aplicării art. I al Instrucțiunii solicitările care respectă condițiile de mai sus ți pentru care nu s-a semnat actul adițional de prelungire a duratei inițiat în MYSMIS.
  • Pentru situațiile care se încadrează în prevederile art. I, vor fi deblocate in MYSMIS secțiunile/anexele contractelor în vederea modificării de către Beneficiar după verificarea respectării limitelor menționate de către OI, iar ulterior se va genera arhiva finală.

Odată cu generarea acesteia și închiderea fluxului aferent solicitării de Act adițional, OI va încărca în MYSMIS o Notă semnata de Șeful OI sau înlocuitorul acestuia, care va confirma încadrarea proiectului în prevederile art. I din Instrucțiune și va menționa noua perioadă de implementare.

Până la data de 05.11.2020 OI-urile vor informa AMPOR-DMP (ofițerul de regiune), prin e-mail, asupra acelor proiecte a căror durată de implementare a fost prelungită în conformitate cu prevederile art. I a Instrucțiunii.

Descarcă instrucțiunea

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 122