Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

fonduri-structurale.ro consolidează finanțarea antreprenorilor sociali din România printr-o nouă inițiativă sprijinită de Comisia Europeană!

fonduri-structurale.ro împreună cu Ashoka România, CONDA (Austria), QOIN (Olanda) și Bridge for Billions (Spania) vor dezvolta până în 2022 un instrument de sprijin și de finanțare pentru antreprenorii sociali din România, cu sprijinul Comisiei Europene!

În cadrul inițiativei SOFIA - Social Finance Alliance for Romania vom prelua și adapta pieței din România modele de bune practici europene în utilizarea instrumentelor financiare pentru antreprenorii sociali și vom furniza programe de pregătire pentru investiții („investment readiness”) pentru organizațiile cu scop social. Vom sprijini în același timp organizațiile suport pentru antreprenorii sociali (acceleratoare, incubatoare etc.) să își consolideze capacitatea prin schimburi de experiență cu organizații internaționale. Vom aduce la aceeași masă investitorii publici și privați și vom găsi soluții pentru realizarea de investiții cu impact social.

Până în 2022 vom crea un instrument de finanțare adresat sectorului economiei sociale românești plecând de la lacunele existente în finanțarea sectorului din prezent. Beneficiem de experiența noastră de peste 6 ani în domeniul finanțării antreprenorilor sociali, cunoaștem problemele și provocările de la firul ierbii și împreună cu partenerii noștri și cu sprijinul Comisiei Europene vom consolida o soluție de finanțare durabilă pentru dezvoltarea antrenoriatului social românesc.

Inițiativa SOFIA - Social Finance Alliance for Romania va fi cofinanțată de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune și este sprijinită de peste 20 de organizații reprezentative la nivel național și internațional (investitori, autorități publice, antreprenori sociali, acceleratoare etc.).  

În curând detalii despre înscrierea în programul nostru.

Vizualizări: 1267