Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

30 milioane euro pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural! Propunerile de proiecte pot fi depuse începând cu 25 septembrie

AM POCU a publicat astăzi, 18 septembrie 2020, ghidul „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural”.

Acest apel este dedicat regiunilor mai puțin dezvoltate (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) și teritoriului ITI Delta Dunării.

Solicitanții/partenerii eligibili sunt administratori ai schemei pentru entități ale economiei sociale, respectiv:

  • Entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale;
  • Entități relevante, respectiv: furnizori de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizații patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri;
  • Autorități publice centrale sau locale, exclusiv în calitate de parteneri, în parteneriat cu toate categoriile de entități eligibile menționate mai sus.

Bugetul alocat pentru acest apel este de 30.000.000 de euro (contribuția UE + contribuția națională), din care o alocare de 3.000.000 euro este dedicată teritoriului ITI Delta Dunării.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 3.000.000 euro.

NB. În cadrul apelului de proiecte nu vor fi finanțate proiecte a căror valoare a asistenței financiare nerambursabile (contribuția UE + contribuția națională) este mai mică sau egală cu 100.000 euro.

Sistemul informatic MySMIS 2014 va fi deschis în data de 25 septembrie 2020 ora 16.00 şi se va închide în data de 15 decembrie 2020, ora 16.00.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 3631