Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Semnătura electronică, obligatorie pentru înscrierea în aplicația dedicată accesării granturilor pentru IMM-uri! Care sunt pașii pentru obținerea semnăturii electronice?

Aplicația prin care cei interesați pot să își creeze profilul pentru înscrierea organizațiilor în programele de microgranturi, granturi de capital de lucru și granturi pentru investiții a devenit activă din 15 septembrie, 2020.

În acest moment este activă etapa premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin, respectiv posibilitatea preînregistrării datelor reprezentanților legali/împuterniciți, precum și datele persoanelor juridice, aplicanților interesați de oricare dintre măsuri.

Persoanele care doresc să depună proiecte de finanțare prin fonduri europene nerambursabile trebuie să îşi creeze un cont de utilizator pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro, iar după conectare să completeze cererea de finanţare, însoțită de documentele suport. Pentru încheierea cu succes a etapei de preînregistrare, este necesară deținerea semnăturii electronice valide pentru semnarea cererii în format pdf înainte de trimiterea prin platforma https://granturi.imm.gov.ro către autoritatea responsabilă.

Care sunt pașii necesari obținerii semnăturii electronice pentru granturi IMM?

Semnătura electronică calificată este acea semnătură electronică care se bazează pe un certificat calificat pentru semnăturile electronice, conform Regulamentului european 910/2014, emis de un prestator de servicii de încredere calificat. Certificatul calificat de semnătură electronică este obligatoriu atât pentru înregistrarea în sistem, cât şi pentru semnarea cererii de finanţare și  asigură autenticitatea, integritatea și non-repudierea documentelor depuse.

Un astfel de certificat poate fi obținut de la certSIGN, care a parcurs cu succes auditul de conformitate și este recunoscut ca Prestator de servicii de încredere calificat la nivel european pentru emiterea de certificate calificate pentru semnătura electronică.

Pentru obținerea certificatului digital:

  • Accesați emitere.certsign.ro
  • Alegeți tipul de certificat
  • Selectați valabilitatea lui: 1, 2 sau 3 ani
  • Completați formularul de înregistrare
  • Descărcați documentele generate
  • Verificați e-mail-ul și urmați pașii necesari pentru identificare
  • Printați documentele și apoi mergeți cu ele la unul din sediile certSIGN sau ale partenerilor săi (mai multe detalii aici). Reprezentantul legal/împuternicitul companiei care dorește să obțină semnătură electronică va trebui să meargă personal să predea documentele, cu actul de identitate în original.

În cazul în care doriți să transmiteți documentele prin poștă sau curier este nevoie și de o declarație autentificată de către un notar sau atestată de către un avocat.

După transmiterea documentelor, vă sunt emise certificatul/certificatele și transmis kitul/kiturile de semnătură electronică prin curier.

Mai multe detalii privind întreaga procedura de achiziționare a certificatului digital, precum și adresele pentru depunerea documentelor sunt disponibile aici, secțiunea Cum procedez, sau pot fi obținute la office@certsign.ro.

certSIGN pune la dispoziție kituri de semnătură electronică cu valabilitate de 1 (preț: 47 euro fără TVA), 2 (preț: 73 euro fără TVA) sau 3 ani (preț: 96 de euro fără TVA) și includ:

  • certificatul digital calificat;
  • aplicația de semnare clickSIGN;
  • dispozitivul securizat de creare a semnăturii;
  • costurile de livrare a certificatului prin curier rapid.

După obținerea kit-ului de semnătură electronică pentru granturi IMM, se poate realiza preînregistarea pentru accesarea fondurilor.

Atenție!

Aplicanții pentru granturi IMM trebuie să se înscrie în platforma http://granturi.imm.gov.ro, nu în MySMIS, întrucât aceste aplicaţii nu vor fi luate în considerare, fiind aferente altui proiect.

Material susținut de certSIGN

Vizualizări: 4875