Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apelul național pentru facilitarea ocupării șomerilor pe piața muncii prin stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă, în consultare publică!

AM POCU a lansat astăzi, 17 septembrie 2020, în consultare publică ghidul „Facilitarea ocupării șomerilor pe piața muncii prin stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă”.

Tipuri de solicitanți/parteneri eligibili

  • SPO, respectiv Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

Alocarea financiară pentru acest apel este de 93.000.000,00 euro (contribuția UE + contribuția națională).

Pentru proiectul finanțat în contextul acestui ghid, valoarea eligibilă a proiectului, contribuția privată proprie, cofinanțarea UE, asistența financiară nerambursabilă solicitată vor fi defalcate automat de sistemul informatic pe cele două tipuri de regiuni de dezvoltare (mai puțin dezvoltate/ regiune mai dezvoltată) în baza unei pro-rată:

  • pentru regiunea dezvoltată – 11,29322655%
  • pentru regiunile mai puțin dezvoltate – 88,70677345% din total.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului trebuie să se încadreze în alocarea financiară menționată mai sus, la care se poate adăuga, dacă este cazul, coeficientul de supracontractare prevăzut în actele normative în vigoare.

Acțiunile sprijinite în cadrul apelului:

Apelul finanțează următoarele tipuri de acțiuni care se adresează grupului țintă prevăzut în Ghid:

  1. Activitatea 1 Subvenționarea locurilor de muncă (acordarea subvențiilor angajatorilor care angajează persoane din grupul țintă) - activitate obligatorie si relevanta
    1. Subvenționarea locurilor de muncă pentru stimularea ocupării șomerilor în vârstă de peste 45 de ani, șomerilor care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomerilor de lungă durată, persoanelor cu handicap în conformitate cu prevederile art. 85 din Legea 76/2020 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.
    2. Subvenționarea locurilor de muncă pentru încadrarea șomerilor cu vârsta peste 50 de ani în conformitate cu prevederile art. III aliniatul (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92 din 28 mai 2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS –Cov-2, precum și modificarea unor acte normative.

Descarcă ghidul

Observațiile și propunerile privind îmbunatățirea acestui document pot fi transmise la adresa consultare.pocu@mfe.gov.ro până la data de 27 septembrie 2020.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 264