Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuințelor! Aplicația de înscriere este disponibilă!

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, a anunțat ieri, 15 septembrie 2020, lansarea Programului de finanțare Casa Eficientă Energetic.

Aplicația online pentru înscriere este disponibilă și necesită, în primă fază, completarea unui formular de înscriere, în care să fie menționat și cuantumul primei de eficiență energetică solicitată cu TVA, în RON.

Solicitările înregistrate vor primi pe e-mail-ul introdus în aplicație codul unic de identificare a cererii de finanțare, iar în termen de 15 zile de la publicare, solicitanții care s-au înscris în aplicația informatică au obligația de a transmite la sediul AFM, prin poștă/curier, dosarul de finanțare conținând toate documentele obligatorii menționate în Ghidul de finanțare a Programului.

Cu un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele și pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro(aproximativ 70.000 de lei), sumă pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor o finanțează prin AFM.

Finanțarea nerambursabilă decontează 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de suma menționată, respectiv 15.000 de euro.

Cheltuielile eligibile ale Programului Casa Eficientă Energetic vizează:

  • instalarea de ferestre izolante;
  • izolarea acoperișului, a pereților exteriori;
  • montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.

Condiția eligibilității proiectului este ca eficiența energetică a locuinței să crească, după implementarea acestuia, cu cel puțin o clasă energetică.

Descarcă ghidul

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2337