Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru 2021-2027 și care sunt nişele orientate spre inovare în sectorul regional de Agro-Food

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat ieri, 15 septembrie, o nouă întâlnire online de descoperire antreprenorială, ce are ca obiectiv identificarea nişelor orientate spre inovare (tehnologică sau non-tehnologică) în sectorul regional de Agro-Food, în special prin valorificarea atuu-urilor regionale şi a preocupărilor actorilor regionali, care ar putea forma o masă critică şi care necesită politici şi instrumente de finanţare asociate specializării inteligente. Concluziile discuţiilor vor fi preluate în Strategia de Specializare Inteligentă Regională şi vor fundamenta viitoarele proiecte ce urmează să fie finanţate până în 2027.

Întâlnirea online de tip Focus grup cu tema „Sectorul Agroalimentar”, va fi organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în data de 18 septembrie 2020, începând cu ora 10:00, pe platforma Webex.

Persoanele şi entităţile interesate pot confirma participarea până în data de 16 septembrie 2020 prin email, la adresa: office@adrcentru.ro, irina.toma@adrcentru.ro, ioan.levitchi@adrcentru.ro.

Persoane de contact pentru acest eveniment sunt Ioan Levitchi, sef Serviciu pentru Promovarea Mediului de Afaceri și Atragerea de Investitori, mobil 0756120334, şi Irina Toma – Expert – Serviciul pentru Promovarea Mediului de Afaceri și Atragerea de Investitori, în cadrul Departamentului de Politici Regionale al ADR Centru.

Detaliile tehnice cu privire la modul de conectare în aplicaţia de conferinţă vor fi comunicate în timp util persoanelor care vor confirma participarea la acest grup de lucru.

Descarcă agenda

Context

ADR Centru a demarat elaborarea noii versiuni a Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru, document esenţial în delimitarea cadrului de utilizare a sumelor alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regională în perioada 2021 – 2027. Viitoarea Strategie de Specializare Inteligentă Regională va determina tipurile de activităţi economice eligibile la nivel de cod CAEN în materie de Cercetare Dezvoltare Inovare şi Transfer Tehnologic în Regiunea Centru pentru toate programele operaţionale care vor fi finanţate din FEDR, precum şi sectoarele economiei regionale care vor avea acces la sprijin pentru investiţii comerciale, industriale şi de servicii. De asemenea, viitoarea Strategie de Specializare Inteligentă Regională va contribui la definirea ariilor / domeniilor / nişelor de specializare naţionale care vor fi cuprinse în Strategia Naţională de Cercetare Dezvoltare Inovare şi Specializare Inteligentă.

Demersul ADR Centru trebuie plasat şi în contextul noii arhitecturi instituționale pentru perioada de programare 2021 – 2027 prin care Agenţiile pentru Dezvoltare Regională au fost desemnate Autorităţi de Management pentru Programul Operaţional Regional, iar acest program va prelua la nivel regional o proporţie mult mai consistentă a finanțărilor orientate spre IMM, Inovare şi Transfer Tehnologic.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 373