Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a dat startul celei de-a 19-a Săptămâni Europene a Mobilității! Campania promovează mobilitatea urbană curată și durabilă

Ziua de astăzi, 16 septembrie, marchează începutul celei de a 19-a Săptămâni Europene a Mobilității, campania anuală a Comisiei Europene care promovează mobilitatea urbană curată și durabilă.

Pe parcursul evenimentului, între 16 și 22 septembrie, mii de orașe din peste 40 de țări vor organiza activități care pun în prim-plan mobilitatea cu emisii zero. Acestea includ bine-cunoscuta zi fără mașini, când drumurile sunt închise traficului motorizat și deschise persoanelor care merg pe jos, cu bicicleta, cu trotineta electrică etc.

Tema din acest an, „mobilitate cu emisii zero pentru toți”, reflectă obiectivele Pactului verde european, și anume un continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, dar și importanța adesea neglijată a accesibilității la transportul cu emisii zero. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursa: Reprezentanța Comsiei Europene în România

Vizualizări: 68