Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inovații revoluționare au primit 60 milioane de euro în cadrul inițiativei de răspuns la criză a Institutului European de Inovare și Tehnologie

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) a anunțat rezultatele inițiativei sale de răspuns la criză: suma de 60 de milioane de euro a fost alocată unui număr de 62 de proiecte inovatoare și unui număr de 145 de antreprenori din 32 de țări pentru a face față pandemiei și crizei provocate de aceasta.

Proiectele selectate vor contribui la furnizarea de soluții în domeniile de interes principale ale EIT, de la sănătate și digitalizare până la mobilitatea alimentară și urbană, pentru a răspunde unei game largi de provocări generate de criză.

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, responsabilă pentru EIT, a declarat: „Cei 60 de milioane de euro puși la dispoziție prin inițiativa EIT de răspuns la criză fac parte din răspunsul cuprinzător al UE la criza de COVID-19, incluzând un sprijin substanțial acordat inovării. Datorită EIT, 62 de proiecte inovatoare și 145 de antreprenori au primit sprijinul de care au nevoie pentru a contribui cu produse și servicii tangibile la combaterea pandemiei. Proiectele lor furnizează soluții rapide, oferindu-ne tehnologii noi care să contribuie la combaterea virusului și la salvarea de vieți omenești. Mobilizarea eficientă a comunității EIT reprezintă o contribuție valoroasă la eforturile Europei de depășire a acestei pandemii.”

Aproape 1.500 de inovatori din 44 de țări și-au depus candidaturile în momentul în care inițiativa a fost lansată, la 14 mai. La 30 iunie, Consiliul de conducere al EIT a acordat finanțare celor opt comunități de cunoaștere și inovare (CCI), care acum și-au finalizat procesele de selecție. Toate activitățile EIT de răspuns la criză urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2020.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 81