Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: 1,5 milioane euro pentru viitorii asistenți medicali

La OIR Vest au fost semnate trei contracte de finanțare, în valoare totală de aproape 1,5 milioane de euro, aferente proiectelor „Stagii de practică pentru elevii liceelor tehnologice ARAD”, „Asistenți medicali pentru stomatologie și radiologie dentară” și, „Activ în carieră – GOODSTART”.

Cofinanțate din POCU 2014-2020, primele două proiecte au ca beneficiar Inspectoratul Școlar Județean Arad, în cazul primului parteneri ai acestuia fiind patru instituții de învățământ din municipiu: Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului, precum și Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”. 181 de elevi din cele 4 licee tehnologice vor beneficia de măsuri care să contribuie la dobândirea de noi competențe și abilități, astfel încât, la finalizarea programului, aceștia să fie pregătiți pentru integrarea ușoară pe piața muncii, în domeniile lor de studiu.

Cel de-al doilea proiect de care beneficiază Inspectoratul Școlar Județean Arad este dedicat elevilor de la Școala Postliceală Sanitară Arad, care vor beneficia de măsuri menite să contribuie la dobândirea de competențe și abilități, astfel încât peste doi ani, la finalizarea programului, 181 de absolvenți să fie pregătiți pentru integrarea ușoară pe piața muncii în domeniul medical, ca asistent medical generalist, asistent medical stomatologie sau asistent medical de radiologie dentară.

Ultimul proiect semnat la OIR Vest la sfârșitul săptămânii trecute, al cărui principal beneficiar este WARD ASHBY STUDIO SRL, are ca partener Ferma OLGA SRL. Acesta își propune să îmbunătățească competențele a 182 de viitori absolvenți ai liceelor tehnologice, școlilor profesionale și postliceale din regiunile mai puțin dezvoltate din România.

La finalul cursurilor ei vor avea calificări precum: Tehnician în turism, Organizator banqueting, Tehnician în gastronomie, Ospătar-bucătar, Preparator produse din carne și peste, Lucrător hotelier, Tehnician în hotelărie, Tehnician în activități de comert, Comerciant-vânzător, Tehnician în activități economice, Tehnician în industria alimentară, Preparator produse din carne și pește, Bucătar, Lucrător în agroturism.

Sursa: Facebook | Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 382