Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Zilele Patrimoniului European: Ediția din 2020 celebrează rolul educației în patrimoniu și rolul patrimoniului în educație

Zilele Patrimoniului European, o acțiune comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene începută în  1999, reprezintă cele mai celebrate evenimente culturale participative din Europa. Natura paneuropeană a programului contribuie la reunirea cetățenilor și la evidențierea dimensiunii europene a patrimoniului cultural în cele 50 de state semnatare ale Convenției culturale europene.

Până la sfârșitul lunii octombrie sunt organizate până la 70.000 de evenimente (cu 30 de milioane de vizitatori așteptați) pentru a contribui la conștientizarea valorii acestui patrimoniu comun și a necesității conservării acestuia pentru generațiile prezente și viitoare.

Pentru ediția din 2020, #EuropeanHeritageDays celebrează rolul educației în patrimoniu - și rolul patrimoniului în educație. Pe lângă faptul că este o resursă bogată pentru învățare, moștenirea educației în sine oferă o ușă către trecutul european comun și către numeroasele tradiții pe care poate astăzi le luăm de-a gata: de la rolul pe care latina l-a jucat în viața savanților medievali din Europa, până la utilizarea sa actuală ca limbă a dreptului, științei și tehnologiei, există multiple legături educaționale pe care le continuăm să le împărtășim peste granițele noastre europene.

În ciuda restricțiilor impuse de COVID-19 în organizarea sezonului EHD din acest an, s-a propus o gamă largă de alternative digitale sub formă de: videoclip, galerie foto, tur virtual, podcast, blog sau seminar web pentru a fi prezentate online.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială, aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.europeanheritagedays.com

Vizualizări: 318