Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POC: Ghidul pentru achiziția de echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar, lansat spre consultare publică!

AM POC a lansat spre consultare publică astăzi, 7 septembrie 2020, ghidul solicitantului aferent Acțiunii 2.3.3 – „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură”.

Solicitanți eligibili

  1. unitățile de învățământ preuniversitar de stat care desfășoară activități didactice pentru elevi, cu condiția ca acestea să aibă personalitate juridică pentru încheierea de contracte de achiziție publică în condițiile legii;
  2. autoritățile publice locale pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ-teritoriale care desfășoară activități didactice destinate elevilor;
  3. parteneriatul dintre beneficiarii prevăzuți la lit. a) și b);
  4. parteneriatele între inspectoratele școlare și unitățile de învățământ.

Alocarea indicativă pentru acest apel este de 100.000.000 euro. Se va folosi mecanismul de supracontractare până la plafonul de 100 de milioane euro, conform OUG 144/2020.

Achiziția de echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online, efectuate începând cu data de 1 august 2020, sunt considerate eligibile pentru decontare din fonduri externe nerambursabile alocate prin Programul operațional Competitivitate 2014-2020.

Finanțarea achiziției echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar se acordă în limita unei valori de 200 euro/tabletă pentru uz școlar (cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni, inclus în valoarea de achiziție), echivalentul în lei la data efectuării achizițiilor, conform ghidului.

Ghidul se afla în consultare publică publică în perioada 07- 30 septembrie 2020, iar sugestiile și propunerile exprimate in aceasta perioada cu privire la conținutul documentului pot fi transmise la adresa de email: fonduri.oipsi@adr.gov.ro.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 6040