Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centrul de Simulare Medicală al UMF Iași va fi în curând operațional cu sprijinul fondurilor REGIO

Proiectul „Investiții în infrastructura de învatamânt din cadrul UMF Iași – Centrul de Simulare”, cu o valoare totală de 7,06 milioane euro, din care 4,58 milioane euro finanțare nerambursabilă prin Axa 10 a Programului Operațional Regional 2014-2020 va fi gata la finalul anului viitor.

Investiția vizează finalizarea lucrărilor de construcții și instalații executate asupra corpului A al imobilului situat în Str. Mihail Kogălniceanu nr 9-13, dar și dotarea infrastructurii cu 14 echipamente de simulare și platforme software, necesare integrării în procesul de formare a studenților UMF Iași.

În cadrul centrului, studenții, rezidenții, specialiștii, cercetătorii științifici și asistenții medicali au ocazia de a dobândi și exersa aptitudini tehnice medicale, clinice sau chirurgicale și de a acționa într-un mediu realist, cu multiple cazuri clinice.

Fiecare disciplină va fi dotata cu simulatoare specifice pentru dezvoltarea abilităților de baza sau avansate, simulatoare hibride sau de înaltă fidelitate, simulatoare tip VR, haptice, platforme software virtuale, simulatoare tip manechin, interactive, controlate wireless.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 675