Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Executivul a aprobat noi măsuri de sprijin pentru tinerii fermieri

În Ședința de Guvern din 3 septembrie 2020 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență prin care Agenția Domeniilor Statului poate încheia contracte de concesiune și poate întocmi inventarul bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al statului pe care le are în administrare, fără înscrierea acestora în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, până la finalizarea Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023, respectiv până la data de 31 decembrie 2023, conform unui comunicat oficial emis ieri, 4 septembrie, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aceste prevederi se aplică tinerilor de până la 40 de ani, absolvenți ai învățământului de profil, potrivit prevederilor art. 4, alin. (1), lit. c1) din Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înființarea Agenției Domeniilor Statului, cu modificările și completările ulterioare.

Prin această măsură este vizată întinerirea generației de agricultori în vederea consolidării competitivității agriculturii, prin practicarea de metode, tehnici noi de producție, digitalizare şi practici prietenoase cu mediul.

Fonduri-structurale.ro va reveni cu noi informații după publicarea OUG.

Sursa: MADR

Vizualizări: 158