Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțări europene de 47,4 milioane de euro pentru sprijinirea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii porcinelor și păsărilor de curte

Comisia Europeană a aprobat două scheme destinate României, cu un buget total de 47,4 milioane de euro (aproximativ 229,4 milioane RON), pentru a sprijini întreprinderile afectate de pandemia de coronavirus care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii porcinelor și păsărilor de curte, conform unui comunicat oficial emis ieri, 3 septembrie 2020.

Schemele au fost aprobate în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

În cadrul schemelor (câte una pentru fiecare sector), bugetul va fi alocat după cum urmează:

  • 24,7 milioane de euro (aproximativ 119,6 milioane RON) pentru sectorul cărnii de porc;
  • 22,7 milioane de euro (aproximativ 109,8 milioane RON) pentru sectorul avicol.

În cadrul celor două scheme, sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Scopul acestor scheme este acela de a ajuta întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii porcinelor și a păsărilor de curte să își soluționeze nevoile de lichidități și să își continue activitățile pentru a asigura, în cele din urmă, produse alimentare și hrana pentru animale, în industria alimentară, și pentru a menține locurile de muncă.

Se preconizează că fiecare schemă va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăți active în sectoarele respective.

Comisia a constatat că schemele destinate României respectă cerințele stabilite în cadrul temporar, în special:

  • granturile nu depășesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede în Cadrul temporar pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare;
  • sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 131