Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană acordă României aproape 1,5 mld euro pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Pitești și pentru achiziționarea de echipamente noi terestre, aeriene și maritime

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat ieri, 3 septembrie 2020, faptul că a fost aprobată de Comisia Europeană o sumă de 875,5 milioane euro pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Pitești.

Lucrarea, care devine astfel prima autostradă ce traversează Munții Carpați, va asigura legătura neîntreruptă între România și Europa de Vest, de la Constanța la granița cu Ungaria, pe coridorul Rin-Dunăre al Rețelei transeuropene de transport.

Conform MFE, alte 578,4 milioane euro au fost aprobate de Comisia Europeană pentru achiziționarea de echipamente noi terestre, aeriene și maritime, precum și pentru instruirea personalului care să permită îmbunătățirea capacității de răspuns la dezastre pe componentele terestru, aerian și maritim.

Inițiativa urmărește nu numai protejarea și salvarea de vieți în situații de urgență, ci și minimizarea daunelor materiale și a riscului de perturbare a activităților economice. Totodată, ajută România să respecte obligațiile internaționale și strategia națională privind schimbările climatice.

Sursa: MFE

Vizualizări: 63