Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POC finanțează realizarea platformei „PSCID”, prin care se vor asigura instrumente și modalități mai puternice și sigure de autentificare electronică pentru accesarea și utilizarea serviciilor electronice publice

Ieri, 1 septembrie 2020, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – „PSCID”

Proiectul este finanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014–2020, Axa Prioritară 2 „Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Scopul acestui proiect constă în realizarea platformei destinate identității electronice, care să asigure poarta de acces pentru serviciile electronice de eGuvernare. Prin proiect se vor asigura instrumente și modalități mai puternice și sigure de autentificare electronică pentru accesarea și utilizarea serviciilor electronice publice și de gestionare unitară și centralizată a identităților electronice ale cetățenilor, credențialelor acestora și provizionarea identităților în sistemele țintă care oferă servicii electronice.

Digitalizarea este o prioritate, poate prima noastră prioritate, și, date fiind condițiile pandemice actuale, suntem forțați să o accelerăm. Astăzi (n.r ieri) înregistrăm încă un pas în direcția digitalizării administrației, dar și în direcția creșterii absorbției de fonduri europene. Sperăm ca această platformă să contribuie decisiv la digitalizarea întregului proces administrativ”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Sursa: Secretariatul General al Guvernului

Vizualizări: 243