Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, în valoare de 935 milioane de euro, aprobată de Comisia Europeană!

Comisia Europeană a anunțat ieri, 27 august, aprobarea schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Sprijinul public va lua forma unor subvenții directe pentru capital circulant și investiții în producție și va fi cofinanțat prin Fondul european de dezvoltare regională. Măsura se va adresa întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor) care își desfășoară activitatea în anumite sectoare și anumitor întreprinderi mari care au legătură cu IMM-urile eligibile, care au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus.

Obiectivul schemei este acela de a furniza lichidități respectivelor societăți comerciale, permițându-le astfel să își continue activitățile, să înceapă să investească și să își mențină forța de muncă. Comisia a constatat că schema destinată României este conformă cu condițiile care prevăd, în cadrul temporar, în special că:

  • subvențiile directe nu vor depăși 100.000 de euro per societate care își desfășoară activitatea în sectorul agricol primar, 120.000 de euro per societate care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului sau al acvaculturii și 800.000 de euro per societate care își desfășoară activitatea în toate celelalte sectoare,
  • schema se va aplica până la 31 decembrie 2020.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

***

Într-o formă anterioară a articolulul publicat pe fonduri-structurale.ro, sub semnătura Antoniei Anton, se făcea trimitere în mod eronat la programul IMM Invest.  Schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, în valoare de 935 milioane de euro, care a fost aprobată pe 27 august 2020 de Comisia Europeană vizează, de fapt, granturile pentru capital de lucru și investiții prevăzute în OUG 130/2020.

 

 

Vizualizări: 768