Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCA: S-a lansat apelul dedicat dezvoltării sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat luni, 24 iulie, lansarea cererii de proiecte nr. IP19/2020, respectiv „Sprijin pentru dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V”.

Pentru a putea obține finanțare în cadrul acestei cereri de proiecte, proiectul trebuie să se încadreze în Axa prioritară 2. Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul specific 2.3. Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Scopul acestui apel este de a sprijini Ministerul Justiției în dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V.

Poate solicita finanțare în cadrul acestui apel Ministerul Justiției.

Pot fi parteneri, următoarele instituții din sistemul judiciar:

  • instituții centrale: Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
  • instanțe de judecată și parchete;
  • instituțiile aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Justiției.

Pentru a spori transparența, etica și integritatea la nivelul sistemului judiciar și a altor profesii asociate actului de justiție, sunt avute în vedere tipuri de acțiuni precum:

  • Dezvoltarea sistemelor informatice necesare asigurării unui grad sporit de transparență și accesibilitate a serviciilor furnizate de sistemul judiciar, de ex.: îmbunătățirea accesului la jurisprudență în mediul on-line prin publicarea hotărârilor judecătorești; îmbunătățirea accesului în sistem electronic la dosarele de judecată (e-file)

Apelul de proiecte, în cadrul mecanismului non-competitiv, are o alocare financiară eligibilă orientativă de 125.000.000,00 lei.

Fișa de proiect poate fi depusă până la data de 30 septembrie 2020, ora 23:59, iar cererea de finanțare se va depune, exclusiv prin aplicația MySMIS2014, până la data de 15 noiembrie 2020, ora 23:59.

Descarcă ghidul

Sursa: POCA

Vizualizări: 439